Skal du sælge din bolig?

Har du planer om at sælge din bolig, og vil du gerne give dig selv det bedst mulige udgangspunkt for at få solgt til en god pris?

Så gennemgår vi her de gængse overvejelser du måske også går med, i forhold til, hvad du kan gøre for at forhøje attraktiviteten af din bolig på boligmarkedet.

Ekstra kvadratmeter

Ligger din bolig i et område med en høj kvadratmeterpris, kan det generelt betale sig at se på, hvordan du udnytter de eksisterende kvadratmeter bedst muligt. Har du en fugtig kælder, kan det betale sig at gøre den tør og brugbar, da det giver gode ekstra kvadratmeter, uden at tælle med i kvadratmeterprisen. Det vil gøre din bolig attraktiv på markedet.

Det kan dog ikke betale sig, at bygge til, hvis du kun gør dette i salgsøjemed. Men kan du relativt nemt og billigt få udnyttet dine eksisterende kvadratmeter bedre end de er lige nu, og for eksempel få etableret et ekstra regulært værelse eller noget smart opbevaring, er det værd at se nærmere på.

Klimaoptimeringer

Vil du lave klimaoptimeringer på din bolig, skal det være for din egen skyld, og ikke noget du gør for at højne din salgsværdi. Investeringen vil nemlig ikke direkte kunne overføres til salgsværdien.

Du kan dog – på baggrund af dit hjems energirapport – få indhentet tilbud på de åbenlyse optimeringer og reparationer, så en interesseret køber kan se, hvad der skal til, for at få lavet nogle af de punkter som rapporten anbefaler.

Sminke

Er dit hus lidt slidt at se på, vil det som regel kunne betale sig at give huset en omgang sminke. Med det menes der, at få huset pudset op, så det ser nyt og moderne ud, renset, så facaden tager sig bedst muligt ud eller en klat maling, for at lysne stuen.

Forskønnelse vil – særligt i hovedstadsområdet – direkte kunne overføres til salgsværdien, og i visse tilfælde vil stigningen i værdien af dit hus endda overstige din investering. Overlad køkken og bad til køberen, og fokuser på de billige, lavthængende frugter.

Lån penge til de små forskønnelser til din bolig med sms lån danmark.

Dette indlæg blev udgivet i lån. Bogmærk permalinket.